Problemer med varme i de enkelte huse

 

Problemer med varme til husene

Udskiftning af varmerør mellem varmecentralen og hus nr. 60, er færdigt. Systemet forekommer tæt og varmeforsyningen er stabil.

Kontrol af anlægget i varmecentralen sker hver formiddag mellem kl. 9.30 og 10.00,  bl.a. bliver ekspansionsbeholderens vandmængde noteret.

Tirsdag 21. november var vandbeholdningen i ekspansionsbeholderen på 200 liter, hvilket er rigeligt til vandpåfyldning efter udluftning. Når niveauet er nede på ca. 100 liter, bliver der påfyldt vand igen.

Fremløbstryk og pumpens drift var også helt normalt. Denne formiddag var der altså ingen problemer.

Samme aften kl. 19.10, blev vi ringet op, ”der er ikke varme på radiatorerne!” Fremløbstemperaturen i nr. 22 var nede på 42 grader.

Eftersyn i varmecentralen afslørede en tom beholder og et lavt tryk på anlægget.

Der blev så tilsat 431 liter spædevand, så bagefter var der 400 liter i beholderen.

Hvis vi ikke var blevet varskoet, havde vi ikke haft varme i husene onsdag morgen 22. november.

Det medlem, som har haft VVS-besøg, eller selv har tappet vand af anlægget, kunne sagtens være blevet årsag til 54 kolde huse.

Det er på ingen måde forkert at vedligeholde eller ændre varmesystem i eget hus. Men, af hensyn til resten af foreningens medlemmer, bør man give besked til bestyrelsen eller varmeudvalget, når der skal udskiftes radiatorer, varmtvandsbeholder eller ske anden ombygning af husets varmeanlæg.

Altså, alle som bestiller en vvs-mand, kan også give besked om, at f.eks. ”i morgen”, ”næste onsdag”, eller ”på lørdag”, eller lignende vil der være risiko for aftapning af vand.

Herved kan udvalget sørge for, at der er tanket helt op med spædevand i ekspansionsbeholderen, og ingen huse vil mangle varme på radiatorerne.

Med venlig hilsen

Varmeudvalget
November 2017

 

Skriv et svar