Pas på phishing e-mails!

Hej alle,
Det lader til, at der i disse dage sendes phishing* e-mails til nogle af beboerne i Hjortespringparken med regninger og/eller rykkere for betaling for ting, de ikke har købt/bestilt. Afsendernavnene er tilsyneladende danske – mailadresserne lidt fantasifulde. Fælles for disse e-mails er, at de indeholder et link, som du opfordres til at aktivere.

Jeg kan kun opfordre til at man IKKE åbner mails, der kommer fra personer/firmaer, man ikke kender eller ikke har haft kontakt med. Lad være med at klikke på links i mails (med mindre du er helt sikker på, at de er i orden). Det bedre er at slette sådanne mails direkte. Vi kan kun opfordre til at man bruger sin sunde fornuft og anlægger en ”sund skepsis”.

Da flere af disse phishing e-mails har den rigtige kombination af fornavn og husnummer, kan vi have en teori om, at nogle har ”hentet” beboerlisten på vores hjemmeside. Det er desværre én af de ting, som det er umuligt helt at undgå. I et forsøg på at dæmme en smule op, har jeg lige pt. fjernet beboerlisten fra hjemmesiden, mens jeg undersøger forskellige muligheder for at beskytte hjemmesiden for (flere) hackerangreb.

Da vi ellers ikke har nogen form for økonomisk aktivitet via hjemmesiden, vil hackerne sikkert relativt hurtigt blive trætte af at sende os phishing e-mails. Især, hvis ingen reagerer på deres henvendelser.

God påske.

På INFO-udvalgets vegne
Janne

*) Jeg har ”lånt” denne forklaring på, hvad phishing er: (kilde: www.borger.dk)
Phishing er en metode, hvor en afsender ved hjælp af en e-mail eller en SMS forsøger at lokke fortrolig information ud af brugerne. E-mailen eller SMS’en bliver sendt fra en falsk afsender og ser ud til at være fra en myndighed som fx SKAT eller din bank. Tanken er, at du skal indtaste de fortrolige informationer, fx dankortoplysninger, cpr-nummer eller lign. på en hjemmeside, der ligner SKATs eller bankens. Senere vil afsenderen bruge oplysningerne til fx at overføre penge fra din bankkonto.

En anden phishingmetode er at lokke brugerne til at klikke på et link til en hjemmeside. Når man kommer ind på hjemmesiden, bliver der lagt et program på din computer, der kan aflure fortrolige oplysninger.

One thought on “Pas på phishing e-mails!

Skriv et svar